POINT
Power-up counter: jõustatud 45305 inimest!
Antud 100 etendust, läbitud 23724 kilomeetrit.

TÕNISE ESIMENE POWER-UP POSTITUS

16.02.2017 08:30 / Tõnis Niinemets
Mina olen Tõnis ja see siin on minu blogi! 
See ei ole mingi toidu-, kristalli- või kiisublogi. 
See on power-up blogi!  
Ja sellel on ainult üks eesmärk – lahendada probleeme. 

Mis ümberringi toimub? - Brexit, Trump, Mihhail Korbi kolimisnaljad. Vanad lahendused ei toimi enam, aga uusi ei ole keegi veel välja pakkunud. Kui me ei taha, et kehtima hakkaks põhiseaduse §130, tuleb tegutseda nüüd ja kohe. See jutt siin võib naerma ajada. Las ajab. Ja ongi hea kui ajab. Galileo oli ka algul koomik.  Nagu Te teate, olen praegu laval power-up comedyga „Homme on täna", et jõustada Eesti inimesi. Paraku on Eestis nii väikesed teatrid, et kõik inimesed korraga saali ei mahu, aga teemasid, mis vajavad lahkamist nüüd ja kohe, on palju. Sellepärast tegingi selle blogi.  Tundus kõige mõistlikum…



Ja asungi kohe asja kallale! Lugesin, et Kersti Kaljulaid läheb sel nädalal Münchenisse kohtuma USA asepresident Mike Pence’iga. 
Kersti, kui Sa seda loed (ma tean, et Sa loed, muidu ju ei kirjutakski) – Mul on Sulle välja pakkuda strateegia, kuidas temaga asju ajada. Mingi klassikaline diplomaatia siin ei aita! See mees räägib täiesti teist keelt. Kui prantslastega me räägime prantsuse keeles ja soomlastega soome keeles, siis Pence’iga tuleb rääkida alternatiivsete faktide keeles. Sellega suudad Sa teda üllatada, sest ta arvab, et see on neil riigisisene salakeel ja keegi teine seda ei kasuta. Nüüd kasutab! Ja ära muretse, see ei ole valetamine. Selles keeles rääkides saate te lihtsalt teineteisest aru.
Uurisin internetist, mis mees ta on ka. Leidsin talt mitmeid huvitavaid mõtteid: „Evolutsioon on väljamõeldud, et õigustada kõrgemaid makse.” „Kondoomid ei kaitse suguhaiguste vastu. Kristlik moraal kaitseb.” „Naised ei sobi sõjaväkke, kui ei usu, siis vaadake Disney „Mulan’it.”
Ma võtan lühidalt kokku – ta ei ole loomu poolest kehv luusermees, ta jätab keskmise Eesti mehe kaugele selja taha. Pence on hoopis harimatu šovinist ja isegi talupoja loogika on tema jaoks liiga liberaalne.
Temaga suheldes unusta Eesti ära ja räägi „alternatiivsest Eestist”: riigist, mille rahvaarv on peaaegu miljard; gloobuse peal nimetatakse meid Euraasiaks; meil on isegi ämmaemandad digitaalsed; laulupidu on täiesti tavaline pühapäevane brunch, lihtsalt meid on nii palju, et sõpradega välja minnes me moodustamegi rongkäigu. 58-korruseline Trump Tower liigituks meil madalhoonestuse alla. Jne Jne. Mõtle julgelt. Selles keeles on kõik on lubatud.
Mõtle samal ajal endast ka kui alternatiivsest Kerstist. Unista ennast julgelt mõjuvõimsamaks ja suuremaks. Võid isegi mõne assistendi õlgadele istuda ja näidatagi, et oled suurem. Tee kõva häält nagu metsloomaga metsas kohtudes. Ole võimas eesti naine. Räägi igal võimalusel oma saavutustest. Sa oledki palju saavutanud, aga mõtle veel suuremalt: Sa olid Euroopa Liidu kuninganna, Sa uisutasid viis ringi ümber Antarktika, Sa said nädala ajaga presidendiks (siin isegi ei pea liialdama). Võta mõni sportlane kaasa, näiteks Gerd Kanter ja Heiki Nabi. Las nad tassivad su kohvreid ja kotte, aga sellise näoga, et nad kardavad Sind. Siis on Sul endal ka lihtsam, sest siis ei julge Pence mingit šovinistlikku jama ajada – arvatavasti mitte kunagi enam. Naised üle kogu maailma on Sulle tänulikud. Järgmine hetk avastad, et Merkel kõnnib klounikarkudel. Ja kust ta oma idee sai?! Just! Ole teerajaja, kuidas Ameerikaga hakkama saada.
Kersti, kui Sa nii teed, siis tulevikus USA mitte ainult ei arvesta meie soovidega – nad küsivad meilt edaspidi luba! Jäta Münchenis Pence’ile tõeliselt tugev esmamulje ja meil on USA julgeolekugarantiid igavesti olemas.
See on harukordne diplomaatiline võimalus! Päriselt! Sest varsti on Pence mitte ase- vaid päris president. Mõne kuu pärast on ametis. Aasta pärast kindlasti. Spekuleeritakse, et Trump lõpetab nagu Kennedy, aga mina arvan, et ta läheb enne ise ära. Ta tahaks rahulikult telekat vaadata ja twiitida, aga Valge maja töötajad kogu aeg segavad. Trump on kütkestav ja hooliv mees, tema kõrval on 25 aastat noorem laia silmaringiga ja sõnaosav endine modell. Selge see, et varsti läheb see mees koju rahulikult penisonipõlve pidama. 
Tõnis.

P.S. Kersti, kodus räägime ikka eesti keeles. Power-up!

Vanemad sissekanded